Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Smörj hjärtformar. Blanda de båda mjölsorterna och sockret. Finfördela matfettet i blandningen och arbeta snabbt ihop alltsammans till en smidig deg. Låt den ligga svalt en stund. Blanda alla ingredienser utom vaniljsockret till fyllningen i en kastrull. Sjud under omrörning tills krämen är tjock. Kyl den och smaksätt med vaniljsocker. Kavla ut degen ganska tjock. Klä formarna med den. Fyll med vaniljkräm och täck med ett lock av degen. Ställ formarna på en plåt. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min. Ugnstemp: 200°C, varmluft 175°C. Stjälp upp kakorna försiktigt medan de är varma. Låt dem kallna. Sikta florsocker över