Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Lyxiga vaniljhjärtan (ca 16 st)

Lyxiga vaniljhjärtan (ca 16 st)

4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
3/4–1 dl socker
200 g smör eller margarin
Vaniljkrämsfyllning:
1 1/2 dl grädde
1 äggula
2 tsk socker
1 msk potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
Garnering:
Florsocker

Smörj hjärtformar. Blanda de båda mjölsorterna och sockret. Finfördela matfettet i blandningen och arbeta snabbt ihop alltsammans till en smidig deg. Låt den ligga svalt en stund. Blanda alla ingredienser utom vaniljsockret till fyllningen i en kastrull. Sjud under omrörning tills krämen är tjock. Kyl den och smaksätt med vaniljsocker. Kavla ut degen ganska tjock. Klä formarna med den. Fyll med vaniljkräm och täck med ett lock av degen. Ställ formarna på en plåt. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min. Ugnstemp: 200°C, varmluft 175°C. Stjälp upp kakorna försiktigt medan de är varma. Låt dem kallna. Sikta florsocker över



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N