|
|
Nilssons polartårta (6 port)
Nilssons polartårta (6 port)
6 st stora halvor av polarkaka
6 dl grädde 20 – 27%
1 brk tonfisk i vatten
kaviar (på tub) efter smak
Garnering:
3 ägg
½ gurka
räkor
1 citron
Hårdkoka äggen, finhacka gurkan, skala räkorna och skiva citronen, dela sedan skivorna i hälften. Vispa grädden hårt. Blanda hälften av grädden med tonfisken och resten av grädden med kaviaren, du bestämmer själv hur stark kaviarsmaken ska vara. Lägg två halvor av polarkakan på en stor tallrik/tårtfat så de bildar en rund cirkel. Bred ut tonfiskblandningen över polarkakorna. Lägg på ytterligare ett lager av polarkakor ovanpå. Bred ut kaviargrädden över. Spara lite till garneringen. Lägg nu på det översta lagret med polarkakor och ovanpå detta så breder du på det sista av kaviargrädden. Garnera med äggklyftor, finhackad gurka, citronskivor samt räkor efter eget tycke och smak.
|
|