Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
4 kycklingfiléer
4 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 tsk salt
1 liten gul lök
Persiljesås:
2 msk margarin
5 msk vetemjöl
6 dl buljong från kycklingen
2,5 dl matlagningsgrädde
½ dl persilja (hackad, fryst eller färsk)
Koka upp vatten, buljongtärning, salt och löken i klyftor i en stekpanna med lock. Lägg i kycklingfiléerna och låt koka i 20 minuter på svag värme. Gör såsen: Smält margarinet i till såsen i en såskastrull. Rör ut vetemjölet, späd med grädden och buljongen och låt koka upp. Låt puttra några minuter och rör sedan ned persiljan. Servera med kokt potatis och kokta morötter i stavar.