Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Jag brukar ibland göra en mäktig och sliskig bananpaj.
Det är så tungan krullar sig i munnen av det söta:
Ingredienser:
3 - 4 bananer
2 msk kanel (Jag utesluter kanelen då jag tycker det är godare utan)
2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
smör eller margarin
Gör så här:
Smörj en ugnsäker form, skiva i bananerna och strö över kanelen. Blanda mjöl och socker väl. Täck bananerna med blandningen. Hyvla margarin eller smör med osthyvel och täck över blandningen väl.
Grädda i 225 - 250 ° tills pajen fått fin färg.
Jag brukar vara lat och klyver bara bananerna på längden och täcker botten på formen med dem.
Stoppa margarinet i frysen ett tag så är det lättare att hyvla det. Jag lägger två lager margarin eller smör ovanpå så blir det rejält knäckigt och fett. (Oooh-ho-ho faaarligt)