Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
75 g mörk choklad
1 ½ dl creme fraiche
1 dl kesella (10%)
½ dl socker
1 ½ tsk maizena
1 ägg
Garnering:
50 g hyvlad mörk choklad
Kör kexen i mixer. Rör ner smulorna i det smälta smöret och tillsätt sockret. Grädda smeten i form tills den är ljusbrun, ca 8 min i 150 grader.
Smält chokladen, tillsätt hälften av creme fraichen under omrörning.
Blanda resten av creme fraichen med kesella, socker och maizena.
Blanda i chokladblandningen och till sist ägget.
Häll massan i formen och grädda i ca 25 min i 150 grader. Låt kallna och ställ i kyl över natten.
Garnera med hyvlad choklad.