Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
200 g mörk blockchoklad
200 g smör
3 ägg
4 dl socker
1/2 dl vetemjöl
ev. 3 dl valnötter
1 valfri hackad chokladstång gärna med lite krisp. Dajm, Snickers, Kismet, Tupla eller liknande.
ev. vaniljglass
Smält samman choklad och smör i vattenbad. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda äggsockret med smörchokladen. Pudra vetemjölet i blandningen medan du rör om. Hacka valnötterna grovt. Kakan blir god också utan nötter, dom ger bara lite extra krispighet. Rör ner valnötterna i smeten. Häll smeten i en djup smord ugnsform med löstagbara kanter. Du kan också beklä bottnen med bakplåtspapper. Strö över rikligt med valfri hackad choklad och baka i 170° i ca 20 min. Choklad- och valnötsbrownien skall vara kladdig i mitten när den tas ur ugnen. Kolla med en trästicka att brownien har rätt konsistens. Serveras med vaniljglass.
Mmmmm Gillar du choklad kommer du att älska det här!
Källa: Receptet är från http://matochfritid.yle.fi/matartikel.php?id=391 och "Strömsö" 25.09.2005