|
|
Cashew chicken nuggets (10 port)
Cashew chicken nuggets (10 port)
900 g kycklinglårfilé
2 dl vetemjöl
4 ägg
6 dl saltade cashewnötter
flingsalt
svartpeppar från kvarn
Kokt Jasminris eller Basmatiris till servering
Sätt ugnen på 200 grader. Skär kycklinglårfiléerna på 3 bitar. Häll mjölet på en tallrik och krydda med salt och peppar. Vispa upp äggen och häll i djup tallrik. Hacka cashewnötterna fint och häll på en tredje tallrik. Doppa kycklingbitarna i mjöl, sedan i ägg och sist i nötterna och lägg dem på en oljad plåt. Stek i ugnen i cirka 20 min.
Tips! Om någon är allergisk mot nötter kan man byta ut dem mot ströbröd blandat med kokosflingor. Det här är en jättegod vardagsrätt till familjen.
Källa: Receptet är från Leilas mat i TV4
|
|