|
Nasi Goreng | Recept | Pasta, Potatis, Ris, Mjöl | Ris
Ytterligare ett recept kommer här
Nasi goreng betyder stekt ris och kommer från Indonesien.
Här kommer ytterligare ett recept. Det finns många olika varianter på denna rätt, den är som vår pytt i panna, man tar det man har och blandar i. Själv brukar jag för det mesta använda "vanliga" frysta räkor t.ex.
Nasi goreng
2 ägg 1 krm salt
1 msk vatten
3 finhackade vitlöksklyftor
1 finhackad lök
2 finhackade chilifrukter
1 tsk räkpasta
1 tsk korianderfrö
½ tsk socker
400 gr råa räkor, skalade och rensade
200 gr strimlat nötkött filé eller biffstek
2½ dl kokt kallt ris (långkornigt)
2 tsk kecap manis
4 tsk svampsoya (Mrs Chengs)
4 finhackade salladslökar
½ strimlat salladshuvud
1 gurka
4 msk friterad lök
olja (neutral matolja, t ex solrosolja)
salt
chilipeppar
Vispa ägg, vatten och salt tills det blir fluffigt. Värm en stekpanna och pensla med olja. Häll i en fjärdedel av smeten, när omeletten stannat ska den vändas. Stek ytterligare i ½ minut. Låt omeletterna svalna. Rulla ihop så hårt det går, skär tunna skivor. Låt strimlorna stå.
Blanda vitlök, lök, chili, räkpasta, koriander och socker. Kör allt i en matberedare tills det blir som en deg. Stek på hög värme i en minut, tillsätt räkor och kött, stek tills räkorna blir rosa, det tar cirka 2 minuter.
Tillsätt salladslök, olja, ris och kecap manis. Rör hela tiden, se till att röra ut riset så det inte klumpar sig. Stek tills riset blivit varmt.
Servera på ett stort fat. Lägg sallad längst ut mot kanten. Lägg över ris med räkor och kött i mitten. Toppa med omelett och rostad lök. Lägg slutligen tunna gurkskivor runt fatet. Servera omedelbart.
tina på tv såklart
men jag skulle ju lägga in den här på utländsk mat
men var kommer den ifrån då?? vilket land :plate:
Tinas Nasi Goreng för studenter
Ingredienser
10 st små frysta broccolibuketter
0,5 st grillad kyckling
2 st små gula lökar
3 dl kokt ris
1 msk curry
2 msk sweet chili
3 st ägg
salt och peppar
smör och olja till stekning
Gör så här:
Tina broccolibuketterna och krama ur vattnet. Bryn dem i olja och smör i en varm panna. Dela kycklingen i mindre bitar och lägg ner kycklingbitarna och löken i pannan. Tillsätt riset och curryn efter en liten stund. Låt det fräsa till dess att det är klart och smaksätt med salt, peppar och sweet chili.
Stek äggen och servera nasi gorengen i skålar med det stekta ägget på toppen.
|
|