Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Nasi Goreng

Söker recept på Nasi Goreng, får gärna vara lite kryddstark.
mvh Marie



lisselbo
 

 
 
 

  Nasi Goreng | Recept | Pasta, Potatis, Ris, Mjöl | Ris

Ytterligare ett recept kommer här

Nasi goreng betyder stekt ris och kommer från Indonesien.

Här kommer ytterligare ett recept. Det finns många olika varianter på denna rätt, den är som vår pytt i panna, man tar det man har och blandar i. Själv brukar jag för det mesta använda "vanliga" frysta räkor t.ex.





Nasi goreng



2 ägg 1 krm salt

1 msk vatten



3 finhackade vitlöksklyftor

1 finhackad lök

2 finhackade chilifrukter

1 tsk räkpasta

1 tsk korianderfrö

½ tsk socker

400 gr råa räkor, skalade och rensade

200 gr strimlat nötkött filé eller biffstek

2½ dl kokt kallt ris (långkornigt)

2 tsk kecap manis

4 tsk svampsoya (Mrs Chengs)

4 finhackade salladslökar





½ strimlat salladshuvud

1 gurka

4 msk friterad lök



olja (neutral matolja, t ex solrosolja)

salt

chilipeppar





Vispa ägg, vatten och salt tills det blir fluffigt. Värm en stekpanna och pensla med olja. Häll i en fjärdedel av smeten, när omeletten stannat ska den vändas. Stek ytterligare i ½ minut. Låt omeletterna svalna. Rulla ihop så hårt det går, skär tunna skivor. Låt strimlorna stå.



Blanda vitlök, lök, chili, räkpasta, koriander och socker. Kör allt i en matberedare tills det blir som en deg. Stek på hög värme i en minut, tillsätt räkor och kött, stek tills räkorna blir rosa, det tar cirka 2 minuter.



Tillsätt salladslök, olja, ris och kecap manis. Rör hela tiden, se till att röra ut riset så det inte klumpar sig. Stek tills riset blivit varmt.



Servera på ett stort fat. Lägg sallad längst ut mot kanten. Lägg över ris med räkor och kött i mitten. Toppa med omelett och rostad lök. Lägg slutligen tunna gurkskivor runt fatet. Servera omedelbart.

brittmarie



Malaysia tror jag!?

Webmaster Jim Admin



tina på tv såklart

men jag skulle ju lägga in den här på utländsk mat

men var kommer den ifrån då?? vilket land :plate:







Tinas Nasi Goreng för studenter

Ingredienser

10 st små frysta broccolibuketter

0,5 st grillad kyckling

2 st små gula lökar

3 dl kokt ris

1 msk curry

2 msk sweet chili

3 st ägg

salt och peppar

smör och olja till stekning











Gör så här:

Tina broccolibuketterna och krama ur vattnet. Bryn dem i olja och smör i en varm panna. Dela kycklingen i mindre bitar och lägg ner kycklingbitarna och löken i pannan. Tillsätt riset och curryn efter en liten stund. Låt det fräsa till dess att det är klart och smaksätt med salt, peppar och sweet chili.



Stek äggen och servera nasi gorengen i skålar med det stekta ägget på toppen.

oldwolfie





Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N