Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Här är en fullkomligt underbar efterrätt för er som gillar persikor! Färska persikor på smulpajsbotten, täckta med ett gräddmandeltäcke som gräddas guldgult i ugnen!
4 portioner
Smulpaj:
3 dl vetemjöl
½ dl socker
¼ tsk bakpulver
125 g smör eller margarin
4 persikor
socker, kanel
Blanda mjöl, socker och bakpulver till pajdegen. Arbeta in matfettet till en smulig massa, som trycks ut i en lätt smord pajform så att botten och sidor täcks.
Skala persikorna genom att doppa dem hastigt i varmt vatten. Dela och kärna ur dem och lägg dem med den kupiga sidan upp på smuldegen. Strö över litet socker blandat med en liten aning kanel. Grädda i 200° 10 – 15 minuter.
Vispa under tiden grädden. Rör ned äggulorna och den finrivna mandelmassan, häll detta över pajen och grädda ytterligare ca 20 minuter.