Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Falukorv eller annan korv uppträder i många former i vårt vardagshushåll, det vet vi ju alla. Den här kan man också bjuda gäster på.
4 portioner
400 – 500 g falukorv
1 msk smör eller margarin
½ 250 g-paket mjukost
3 msk senap
1 ½ dl tomatjuice
(salt, peppar)
Gott att äta till:
Bakad potatis eller potatismos, rårivna
morötter med nypressad apelsin- eller
citronsaft.
Dra skinnet av korven och skär den nästan rakt igenom i 1 ½ cm tjocka skivor.
Lägg korven i rund, smord, ugnssäker form. Bred växelvis mjukost och senap mellan skivorna. Häll över tomatjuicen och krydda ev. Låt rätten koka under lock i 225° ca 25 minuter.