Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
En enkel och god efterrätt som går fort att laga av kärnfria katrinplommon. Apelsinbitarna i den kalla krämen ger en frisk smak och dessutom värdefulla C-vitaminer.
4 portioner
1 förpackning kärnfria katrinplommon, ca 225 g
6 dl vatten
3 – 4 msk socker
½ msk potatismjöl
ca ½ dl vatten
2 apelsiner
Gott att äta till:
Grädde eller gräddmjölk.
Koka upp katrinplommonen i vattnet. Låt dem koka sakta ca 5 minuter. Smaksätt med socker. Rör ut potatismjölet i litet kallt vatten. Dra kastrullen från värmen och rör försiktigt ned potatismjölsredningen. Sätt kastrullen över värmen igen. Låt krämen få ett hastigt uppkok utan omrörning, annars blir den seg. Låt krämen kallna under lock.
Skala apelsinerna och skär fruktköttet i små bitar. Blanda ned apelsinbitarna i den kalla krämen.