|
|
Marängfruktkräm
MARÄNGFRUKTKRÄM
Den här desserten går snabbt och lätt att tillreda. Både vuxna och barn lär bli förtjusta i den goda marängfruktkrämen.
4 portioner
Ca 1 dl socker
1 msk maizena
5 dl mjölk
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
5 dl frukt i tärningar,
färsk välmogen eller konserverad
Garnering:
2 msk flagad mandel
Blanda ½ dl socker, maizena, mjölk och äggulor i en tjockbottnad gryta. Häll äggvitorna i en skål. Sjud krämen under kraftig vispning. Häll krämen i en skål och tillsätt vaniljsocker. Vispa krämen tills den svalnat.
Lägg frukten i en smord, ugnssäker form. Häll över krämen. Vispa äggvitorna till hårt, vitt skum. Tillsätt resten av sockret litet i taget under vispning. Bred ut äggmassan över krämen och strö över rostad, flagad mandel. Sätt in fatet mitt i ugnen, 200°, och grädda tills ytan fått litet färg, ca 5 minuter.
Bella
|
|