Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Marängfruktkräm

MARÄNGFRUKTKRÄM

Den här desserten går snabbt och lätt att tillreda. Både vuxna och barn lär bli förtjusta i den goda marängfruktkrämen.

4 portioner

Ca 1 dl socker
1 msk maizena
5 dl mjölk
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
5 dl frukt i tärningar,
färsk välmogen eller konserverad

Garnering:
2 msk flagad mandel


Blanda ½ dl socker, maizena, mjölk och äggulor i en tjockbottnad gryta. Häll äggvitorna i en skål. Sjud krämen under kraftig vispning. Häll krämen i en skål och tillsätt vaniljsocker. Vispa krämen tills den svalnat.

Lägg frukten i en smord, ugnssäker form. Häll över krämen. Vispa äggvitorna till hårt, vitt skum. Tillsätt resten av sockret litet i taget under vispning. Bred ut äggmassan över krämen och strö över rostad, flagad mandel. Sätt in fatet mitt i ugnen, 200°, och grädda tills ytan fått litet färg, ca 5 minuter.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N