Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
En lätt och svalkande fruktsoppa är många gånger den perfekta avslutningen på en mäktig middag. I stället för söta pulversoppor gör du här snabbt och lätt en mycket fräsch soppa på egen hand.
3 portioner
4 dl vatten
1 msk potatismjöl
1 ½ dl koncentrerad apelsinjuice
(fryst och tinad går bra)
2 – 3 msk socker
2 kiwifrukter
2 apelsiner
Serveringsförslag:
Servera soppan kall med små mandel-
kakor eller mariekex.
Koka upp vatten och potatismjöl under ständig omrörning och låt koka 6 – 8 sekunder. Ta kastrullen av värmen och låt redningen kallna, ca 10 minuter. Tillsätt apelsinjuice och socker, rör om soppan väl och låt den kallna helt.
Skala kiwin och apelsinerna och skär dem i tunna skivor. Häll upp soppan i portionsglas och lägg frukten vackert i dem.