|
|
Kalaskassler med äppelsås
KALASKASSLER MED ÄPPELSÅS
Ätfärdig kassler blir ännu mycket godare om man grillar eller bräcker den hastigt i panna. Tillsammans med en härlig sås, eller snarare äppel-pepparrotsröra, får man snabbt ihop en riktig liten kalasrätt.
6 portioner
6 skivor ätfärdig kassler
8 kokta kalla potatisar
2 msk smör eller margarin
salt, vitpeppar
ca 1 dl finriven ost med god, stark smak
Sås:
1 äggula
1 krm vinäger
1 tsk ljus, mild senap
1 – 2 tsk finriven pepparrot
1 stort rårivet äpple
eller ca 4 msk lättsockrat äppelmos
Skär potatisen i jämna bitar och bryn dem fint. Krydda med salt och peppar och strö mot slutet av stekningen över den rivna osten. Rör om och låt potatisen steka ytterligare några minuter.
Vispa ihop äggula, vinäger och senap till såsen. Tillsätt pepparrot och rårivet äpple eller äppelmos.
Grilla eller stek kasslerkotletterna i torr panna 2 – 3 minuter på varje sida.
Servera med den goda såsen, potatisen och gärna också en sallad.
Bella
|
|