Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Kalaskassler med äppelsås

KALASKASSLER MED ÄPPELSÅS

Ätfärdig kassler blir ännu mycket godare om man grillar eller bräcker den hastigt i panna. Tillsammans med en härlig sås, eller snarare äppel-pepparrotsröra, får man snabbt ihop en riktig liten kalasrätt.

6 portioner

6 skivor ätfärdig kassler
8 kokta kalla potatisar
2 msk smör eller margarin
salt, vitpeppar
ca 1 dl finriven ost med god, stark smak

Sås:
1 äggula
1 krm vinäger
1 tsk ljus, mild senap
1 – 2 tsk finriven pepparrot
1 stort rårivet äpple
eller ca 4 msk lättsockrat äppelmos


Skär potatisen i jämna bitar och bryn dem fint. Krydda med salt och peppar och strö mot slutet av stekningen över den rivna osten. Rör om och låt potatisen steka ytterligare några minuter.

Vispa ihop äggula, vinäger och senap till såsen. Tillsätt pepparrot och rårivet äpple eller äppelmos.

Grilla eller stek kasslerkotletterna i torr panna 2 – 3 minuter på varje sida.
Servera med den goda såsen, potatisen och gärna också en sallad.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N