Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Gratinerad kassler med champinjoner och gräddsås blir en given succé på middagsbordet. Sherry ger extra sting åt såsen.
4 portioner
500 g benfri kassler
½ burk champinjoncrème, 185 g, t ex Fammarps
1 burk skivade champinjoner, 200 g
3 dl vispgrädde
1 ½ - 2 dl chilisås
1 krm cayennepeppar
1 krm chilipulver
ev 1 – 2 msk sherry
Serveringstips:
Ris eller pressad potatis, pain
riche och sallad.
Skär kasslern i skivor och lägg dem i två rader i en ugnssäker form.
Bred över champinjoncrèmen och strö över svampen. Vispa grädden och blanda i chilisås och kryddor. Smaka av, krydda ev mer och tillsätt sherry.
Bred chiligrädden över kasslern och gratinera i 175 – 200° i mitten av ugnen ca 30 minuter.