Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
En fin kombination av fläskkotlett, paprika och lök.
4 portioner
4 fläskkotletter
½ tsk salt
½ tsk paprikapulver
½ tsk timjan
1 krm svartpeppar
2 gröna eller röda paprikor
2 gula lökar
2 msk smör eller margarin
1 dl köttbuljong
Serveringstips:
Kokt potatis, potatismos eller ris
och sallad.
Blanda salt och kryddor och gnid in kotletterna med blandningen.
Ansa paprikorna och skär dem i strimlor. Skala och skiva lökarna. Smält 1 msk matfett i en stor stekpanna eller stekgryta och fräs paprika och lök tills det är mjukt. Ta upp det ur pannan. Smält resten av matfettet och bryn kotletterna på båda sidor tills de fått färg.
Blanda ned paprika och lök i pannan och häll på buljongen. Låt alltsammans koka under lock på svag värme ca 20 minuter. Smaka av skyn och servera kotletterna.