|
|
Broccolifylld köttfärslimpa
BROCCOLIFYLLD KÖTTFÄRSLIMPA
Köttfärslimpa blir extra saftig och smakrik när den fylls med broccoli- och ostblandning. Kall, skivad limpa smakar gott på smörgås.
4 – 5 portioner
500 g blandfärs
1 ägg
4 msk ströbröd
1 ½ dl hackad salladslök
½ tsk basilika
1 tsk salt
1 krm peppar
250 g djupfryst broccoli
vatten, salt
1 dl riven ost
1 msk smält smör eller margarin
1 msk mild chilisås
Serveringstips:
Bakad potatis och sallad, eller kokt
potatis och svampsås.
Blanda färs, ägg, 2 msk ströbröd, 1 dl salladslök, basilika, salt och peppar i en skål. Koka broccolin i lättsaltat vatten 3 – 4 minuter. Låt den rinna av. Skär broccolin i bitar och blanda den med resten av ströbrödet, salladslöken och osten.
Lägg hälften av färsen i en smord, ugnssäker form. Lägg på broccoliblandningen och sedan resten av färsen. Blanda smält matfett och chilisås och pensla köttfärslimpan med blandningen. Stek i mitten av ugnen i 175° 45 – 60 minuter.
Skär köttfärslimpan i skivor och servera den.
Bella
|
|