Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Köttfärsbiffar blir man väl aldrig trött på. För att sätta litet extra ”piff” på dem och göra dem festligare, kan man marinera dem före stekningen. Smörfräst gurka är gott till.
4 portioner
500 g nötfärs
smör eller margarin
1 bit färsk gurka, ca 300 g
Gott att äta till:
Ugnsbakad klyftpotatis och grönsallad.
Arbeta färsen smidig och forma den till fyra biffar, som du lägger på ett fat. Rör samman alla ingredienserna till marinaden. Häll den över biffarna och låt det hela stå kallt minst 1 timme.
Ta upp biffarna och låt dem rinna av. Stek dem i litet matfett i en stekpanna. De behöver inte bli helt genomstekta. Lägg upp biffarna på varmt serveringsfat och håll dem varma.
Skölj, torka och skiva gurkan. Fräs upp den i litet matfett i stekpannan. Lägg gurkan bredvid biffarna på fatet, häll över litet av marinaden och servera.