Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Passa på att krydda köttfärsen med gräslök. Det ger en särskilt fin och mild löksmak och ser dessutom trevligt ut.
4 portioner
3 msk torrt vitt okryddat bröd
eller ströbröd
2 dl vatten, gärna vichyvatten
500 g nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 ½ msk smör eller margarin
1 dl finklippt gräslök
smör eller margarin till stekning
litet vatten eller buljong
Gott att äta till:
Färskpotatis med dill och en sallad.
Låt brödet eller ströbrödet svälla en stund i vätskan. Blanda ned köttfärs, ägg, salt och peppar och arbeta färsen smidig. Bred ut färsen till en tunn kaka på ett stort, vattensköljt skärbräde.
Rör matfettet smidigt. Smaksätt det med gräslöken. Bred gräslökssmöret på halva köttfärskakan och vik den andra delen över. Skär biffar av färsen och stek dem på båda sidorna i matfett i en stekpanna. Ta upp dem och håll dem varma.
Vispa ur pannan med litet vatten eller buljong och häll skyn över biffarna.