Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Provençe i Frankrike är känt för sin fint kryddade mat. Såsen som serveras till de här biffarna är verkligen både spännande och annorlunda. Dessutom kan man bjuda bakad potatis med vitlökssmör till – då blir det hela en typiskt provençalsk måltid.
4 portioner
4 skivor utskuren biff, ca 500 g
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Gott att äta till:
Bakad potatis med vitlökssmör,
tomatklyftor och en sallad.
Börja med såsen. Smaksätt gräddfilen med salt, peppar och litet vinäger. Skölj och torka tomaterna. Låt kapris och saltgurkor rinna av. Skala och hacka äggen. Hacka kapris, saltgurkor och tomater mycket fint. Pressa vitlöken. Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Spara ev litet till garnering.
Stek biffarna vackert bruna i litet matfett i en stekpanna. Stektiden beror på hur genomstekta man vill ha biffarna (1 – 3 minuter per sida). Salta och peppra.
Lägg upp biffarna på serveringsfat. Garnera såsen och servera den till.