Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Biff med provencalsk sås

BIFF MED PROVENÇALSK SÅS

Provençe i Frankrike är känt för sin fint kryddade mat. Såsen som serveras till de här biffarna är verkligen både spännande och annorlunda. Dessutom kan man bjuda bakad potatis med vitlökssmör till – då blir det hela en typiskt provençalsk måltid.

4 portioner

4 skivor utskuren biff, ca 500 g
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Sås:
1 ½ dl gräddfil
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
1 tsk vitvinsvinäger
2 tomater
1 msk kapris
2 saltgurkor
1 – 2 hårdkokta ägg
1 vitlöksklyfta
1 msk hackad persilja

Gott att äta till:
Bakad potatis med vitlökssmör,
tomatklyftor och en sallad.

Börja med såsen. Smaksätt gräddfilen med salt, peppar och litet vinäger. Skölj och torka tomaterna. Låt kapris och saltgurkor rinna av. Skala och hacka äggen. Hacka kapris, saltgurkor och tomater mycket fint. Pressa vitlöken. Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Spara ev litet till garnering.

Stek biffarna vackert bruna i litet matfett i en stekpanna. Stektiden beror på hur genomstekta man vill ha biffarna (1 – 3 minuter per sida). Salta och peppra.

Lägg upp biffarna på serveringsfat. Garnera såsen och servera den till.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N