|
|
Spansk gryta
SPANSK GRYTA
Kött i gryta med en mustig sås av lök och paprika. En god och lättlagad rätt, som man kan variera med olika grönsaker.
4 portioner
400 g benfritt nötkött av bog eller högrev
2 stora gula lökar
1 röd paprika
50 g smör eller margarin
1 tsk salt
½ krm paprikapulver
½ krm svartpeppar
1 pkt djupfrysta gröna bönor, ca 200 g
3 – 4 dl buljong
4 msk tomatpuré
2 tsk potatismjöl
Gott att äta till:
Kokt ris och en fräsch sallad.
Skär köttet i mindre bitar. Skala och skiva löken. Skölj paprikan, dela den mitt itu och ta noga bort alla kärnor. Skär den i skivor. Bryn löken i matfett i en stekpanna. Ta upp den. Bryn köttbitarna runt om, salta och krydda.
Varva kött, lök, paprika och bönor i en gryta. Häll över buljongen och tillsätt tomatpuré. Låt grytan eftersteka under lock tills köttet känns mört, ca 30 minuter. Avred spadet med potatismjöl utrört i litet kallt vatten. Låt koka upp och krydda mer om det behövs.
Bella
|
|