|
|
Annorlunda jordgubbstårta
ANNORLUNDA JORDGUBBSTÅRTA
Denna tårta är en variant av cheesecake, en välkänd läckerhet. Garnera den med jordgubbar eller någon annan färsk frukt, t ex kiwi.
1 tårta = 10 – 12 bitar
2 ½ dl gräddmjölk
60 g smör eller margarin
4 ägg
2 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 ½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
½ krm salt
Fyllning:
450 g Philadelphia Cream Cheese,
rumstempererad
drygt 1 dl florsocker
5 dl vispad grädde
1 l färska skivade jordgubbar
Koka upp gräddmjölken och tillsätt matfettet. Låt blandningen svalna.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Använd gärna elvisp. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Rör ned det i äggsmeten och tillsätt gräddmjölken. Rör om. Häll smeten i en smord, bröad form, helst med löstagbar botten. Grädda i 175° 55 – 60 minuter eller tills kakan är färdig. Låt kakan kallna och ta bort formen. Dela kakan i 3 bottnar.
Fyllning: Vispa upp osten tills den är smidig. Vispa i florsockret och den vispade grädden och fortsätt vispa tills smeten är lätt och porös. Bred drygt hälften av krämen på bottnarna. Lägg på jordgubbarna – spara några till garnering. Bred resten av krämen över tårtan och runt om. Garnera med resten av jordgubbarna.
Bella
Annorlunda jordgubbstårta
|
|