Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Den här favoriträtten med prinskorv blir garanterat omtyckt, speciellt av de yngre i familjen. Naturligtvis går det också bra att använda t ex falukorv eller lunchkorv.
4 portioner
16 – 20 prinskorvar, ca 400 g
2 dl gröna ärter
1 dl majskorn
2 dl vispgrädde
4 – 5 msk senap
½ dl hackad persilja
½ - ¾ tsk salt
¼ - ½ krm peppar
2 ½ dl riven ost
Garnering:
persilja
Serveringstips:
Servera potatismos eller kokt potatis
och strimlad isbergssallad till korven.
Halvera prinskorvarna och lägg dem i en ugnssäker form. Lägg ärter och majskorn ovanpå korvarna i formen. Vispa grädden tjock. Blanda ned senap och persilja och smaka av med salt och peppar.
Klicka senapsgrädden över korvarna och strö över den rivna osten.
Gratinera i mitten av ugnen i 225° ca 20 minuter eller tills rätten har fått färg. Strö hackad persilja över och servera.