Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Ett enkelt recept på kyckling som passar både till fest och till vardags. Servera kycklingen på en välkryddad risbädd och bjud en sallad till.
4 portioner
4 kycklingfiléer, 500 – 600 g
2 – 3 krm paprikapulver
ev 1 msk hackad chilipeppar
1 ½ - 2 dl ananasjuice
eller ananas-apelsinjuice
1 msk färskpressad citronsaft
salt, peppar
1 röd eller grön paprika
½ gul lök
2 – 3 dl riven ost
Serveringstips:
Servera vildris eller ris kryddat
med paprikapulver eller saffran
till kycklingen.
Lägg kycklingfiléerna i en form och strö över paprikapulver och ev hackad chilipeppar. Blanda samman juice och citronsaft och häll det över kycklingen. Låt filéerna marineras ett par timmar eller över natten. Vänd på filéerna någon gång.
Lägg över kycklingen i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Stek kycklingfiléerna i mitten av ugnen i 200° 10 minuter.
Skär paprikan i ringar och löken i skivor. Lägg det på kycklingen i formen och häll på ca hälften av marinaden. Strö över riven ost och stek filéerna ytterligare ca 20 minuter eller tills kycklingen är färdigstekt.