Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Stekt kyckling på krögarvis

STEKT KYCKLING PÅ KRÖGARVIS

En opretentiös måltid där ”krögaren” serverar sin stekta kyckling utan krångel och svårfångade delikatesser, men väl med omsorg och god smak.

4 portioner

4 kycklingfiléer, ca 400 g
75 g rökt sidfläsk i bit
2 purjolökar
3 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
3 ½ dl mjölk och ½ dl tjock grädde
½ tsk salt
svart- eller vitpeppar
2 msk hackad persilja

Serveringsförslag:
Pressad potatis eller potatismos.

Tips:
Gör såsen magrare genom att utesluta
grädden. Ta i stället 4 dl mjölk.


Tina kycklingfiléerna och skölj dem om det behövs. Skär sidfläsket i små, tunna strimlor. Putsa purjolöken och skölj den väl. Skär den i cm-tjocka skivor.

Bryn hälften av matfettet i en stekpanna, lägg i kycklingfiléerna och fräs allt några minuter under omrörning, så att purjolöken mjuknar. Strö över mjöl, rör om och häll i mjölk och grädde. Låt såsen koka upp och sedan sjuda under lock 3 minuter eller tills purjolöken är lagom mjuk. Smaksätt med salt och nymald peppar.

Skär kycklingfiléerna på snedden och lägg upp köttet på 4 tallrikar. Strö över fläsket. Häll såsen vid sidan om köttet och strö över hackad persilja. Servera resten av såsen i en skål vid sidan om.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N