Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Fläskfilé under ”spännande täcke” blir en verkligt god och fin bjudrätt, som kan förberedas i god tid före gratineringen.
4 portioner
2 fläskfiléer, ca 600 g
200 – 300 g färska champinjoner
eller 1 burk à 200 g
2 medelstora gula lökar
1 dl skorpmjöl
1 dl grädde
1 dl torrt vitt vin eller svampspad
salt, paprika
smör eller margarin
riven ost av schweizertyp
Skär fläskfiléerna i cm-tjocka skivor och platta ut dem. Bryn dem fint och krydda med salt och paprika.
Skiva och smörstek löken mjuk och blank tillsammans med skivade champinjoner. Strö över skorpmjöl och späd med grädde och vin till en lagom tjock ”stuvning”. Smaksätt och späd mer om så behövs.
Lägg över filébitarna tätt på eldfast fat och häll den puttrande röran över. Strö på riven ost och gratinera i 275° 10 – 15 minuter (om rätten är nylagad och varm) eller i 250° ca 20 minuter (om rätten är kall då den sätts in i ugnen).