Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
500 g fläskfilé
salt, peppar
smör eller margarin
200 g färska champinjoner
1 tsk vetemjöl
2 msk portvin
2 dl vispgrädde
Skär filén i 2 cm tjocka skivor. Om den är frusen, låt den bara tina så mycket att den går lätt att skära. Stek filébitarna ett par minuter på var sida och krydda. Ta upp dem.
Bryn champinjonerna, hela eller skurna i halvor. Strö över mjöl och späd med port¬vin och grädde. Låt svamp och sås koka i 5 – 10 minuter. Lägg i filébitarna och låt dem puttra med några minuter.
Servera med ris eller kokt potatis och en god sallad.