|
|
Fläskkotletter med spansk arom
FLÄSKKOTLETTER MED SPANSK AROM
4 – 6 portioner
4 – 6 fläskkotletter
1 – 2 msk smör eller margarin
1 tsk salt
vitpeppar
¼ - ½ tsk finstött rosmarin
1 apelsin
Bryn fläskkotletterna i matfett 2 – 3 minuter på varje sida. Krydda dem med salt, vitpeppar och rosmarin.
Riv skalet av halva apelsinen, pressa saften ur hela apelsinen och rör ned detta i stekfettet. Låt kotletterna eftersteka 3 – 4 minuter på svag värme.
Servera med en härlig, frasig, nyblandad sallad med litet vitlök i dressingen. Om du vill kan du ha pommes frites till, eller också ugnsstekt potatis som du borstar, skär i ganska tjocka skivor, penslar med litet olja, strör på salt och eventuellt någon god örtkrydda som du tycker om och sätter in på en plåt i ugnen (lägg potatisen på ett bakpapper först så blir inte plåten så svår att göra ren efteråt!). Temperaturen ska vara 200°, de ska placeras mitt i ugnen och det tar 10 – 15 minuter tills de är färdiga. Garanterat delikata!
Bella
|
|