Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
En god vardagsrätt och dessutom lättlagad, eftersom den står i ugnen större delen av tiden. Var inte rädd för att krydda och slösa gärna med persiljan till serveringen.
4 portioner
4 – 6 potatisar
2 msk smör eller margarin
salt, vitpeppar
2 gula lökar
600 g skivat magert bogfläsk
(eller benfri kotlett eller filé)
timjan, basilika
1 burk skalade tomater, ca 400 g
persilja
Skala potatisarna, halvera dem och skär dem i skivor. Bryn 1 msk av matfettet i en stekpanna, lägg i potatisen och låt den ta färg. Salta och peppra och ta upp potatisen ur stekpannan. Skär löken i skivor och fräs den i ½ msk matfett. Ta upp också den och lägg i resten av fettet.
Bryn köttet fint på bägge sidor och krydda med salt och peppar. Lägg kött, potatis och lök i en ugnssäker form och strö litet timjan och basilika över. Lägg också i tomaterna och häll på litet av spadet från burken. Täck formen med lock eller folie och sätt in den i ugnen ca 30 minuter eller tills köttet känns alldeles mört och potatisen är mjuk.
Strö rikligt med klippt persilja över rätten när den ska sättas fram på bordet.