Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
400 g magert bogfläsk
1 ½ tsk salt
½ krm vitpeppar
1 msk smör eller margarin
2 medelstora purjolökar
½ burk paprikasallad
½ burk jordärtskockssoppa (eller pulversoppa)
1 krm rosmarin
Skär fläsket i strimlor och krydda med salt och peppar. Bryn det i matfettet i en stekgryta. Skölj purjolökarna och skär dem tvärs över i bitar på ca 3 cm. Blanda purjon med fläsket i grytan och låt dem fräsa med en stund.
Lägg i paprikasalladen och rör ned jordärtskockssoppan. Låt alltsammans sjuda 10 – 15 minuter. Smaka av med rosmarin.
Kokt potatis och grönsallad med citronsaft över smakar gott till.