Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Ca 500 g färsk eller djupfryst tinad
fiskfilé, t ex torsk eller sej
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
50 g smör eller margarin
1 äggula
2 msk finhackad persilja
¾ - 1 dl siktat ströbröd
ca 2 ½ dl fiskbuljong
2 – 3 tomater
Sätt ugnen på 225°. Lägg fiskfiléerna på ett smort ugnssäkert fat med kanter. Strö över salt och peppar.
Blanda matfett, äggula och persilja. Klicka det över fiskfiléerna. Sikta ströbrödet över fiskfiléerna och häll buljongen runt fisken. Sätt in fatet på galler mitt i ugnen och låt det stå ca 10 minuter. Skär tomaterna i halvor och lägg dem runt fisken. Stek 5 – 10 minuter. Servera med potatis och sallad.