|
|
Tomatfisk med citronsmak
TOMATFISK MED CITRONSMAK
4 portioner
1 pkt djupfrysta fiskfiléer, t ex rödspätta
1 tsk salt
½ tsk citronpeppar eller ½ msk färskpressad citronsaft
1 krm vit- eller svartpeppar
Tomatröra:
1 gul lök
1 burk skivade champinjoner i vatten, ca 100 g
2 msk smör eller margarin
1 burk krossade tomater
½ tsk citronpeppar eller ca ½ msk färskpressad citronsaft
1 krm vit- eller svartpeppar
1 msk vetemjöl
De tinade eller otinade fiskfiléerna läggs på botten av ett smort, ugnssäkert fat. Strö över salt och citronpeppar.
Till tomatröran skalas och finhackas löken. Häll av spadet från champinjonerna och fräs sedan lök och svamp i matfett i en kastrull. Tomater och citronpeppar, eller citronsaft och peppar, blandas ned. Red blandningen med mjölet, som rörs ut i litet kallt vatten, och låt puttra 3 – 5 minuter.
Häll tomatröran över fisken och sätt in formen i 200° ca 20 minuter för otinad fisk, ca 12 minuter för tinad fisk. Servera med nykokt potatis och en grönsallad.
Bella
|
|