Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
600 g färsk eller djupfryst fiskfilé
1 ½ tsk salt
4 msk vetemjöl
2 msk smör eller margarin
1 ½ dl vatten
1 dl grädde
1 äggula
dill
citron
Skär fiskfiléerna i 5 – 6 cm stora bitar. Den djupfrysta fisken kan också skäras i skivor. Blanda samman vetemjöl och salt och vänd fiskbitarna i mjölblandningen. Smält matfettet i en vid gryta, vänd fiskbitarna däri och häll på vattnet vid kanten. Låt fisken långsamt sjuda 10 – 15 minuter.
Blanda samman grädde, äggula och hackad dill och häll blandningen i grytan. Skaka grytan försiktigt så att allt blandar sig. Servera fisken direkt ur grytan, gärna med några dillkvistar och citronskivor eller klyftor nedstuckna bland fiskbitarna.