Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Senapstorsk

SENAPSTORSK

När man tillagar djupfryst fisk blir den bäst om man bara låter fiskblocket tina så pass mycket att man kan skära det i skivor. Senap och purjolök ger god smak åt torsk.

4 portioner

1 pkt djupfryst torskfilé, ca 400 g
2 purjolökar
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 ½ msk senap
1 – 2 dl grädde

Gott att äta till:
Kokt ris eller kokt potatis.

Låt fiskblocket tina lätt.

Rensa och skölj purjolökarna mycket noga. Skär dem i fina strimlor. Bryn purjon i litet matfett tills den är mjuk. Smaksätt med salt och peppar.

Skär fiskblocket i skivor och bred litet senap på fiskskivorna. Varva purjolök och fisk i en ugnssäker form eller låg kastrull. Häll över grädden och grädda rätten i 225° ca 20 minuter eller tills fisken verkar genomkokt.

Servera den direkt ur formen eller kastrullen.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N