Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
När man tillagar djupfryst fisk blir den bäst om man bara låter fiskblocket tina så pass mycket att man kan skära det i skivor. Senap och purjolök ger god smak åt torsk.
4 portioner
1 pkt djupfryst torskfilé, ca 400 g
2 purjolökar
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 ½ msk senap
1 – 2 dl grädde
Gott att äta till:
Kokt ris eller kokt potatis.
Låt fiskblocket tina lätt.
Rensa och skölj purjolökarna mycket noga. Skär dem i fina strimlor. Bryn purjon i litet matfett tills den är mjuk. Smaksätt med salt och peppar.
Skär fiskblocket i skivor och bred litet senap på fiskskivorna. Varva purjolök och fisk i en ugnssäker form eller låg kastrull. Häll över grädden och grädda rätten i 225° ca 20 minuter eller tills fisken verkar genomkokt.