Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
600 g torskfilé, färsk eller fryst
hemlagad vit sås, ca 2 ½ dl + saft av 1/2 citron
eller Keldas sås till fisk med citronsmak
rivet skal och saft av ½ - 1 apelsin
1 vitlöksklyfta
hackad persilja
Häll såsen i en låg, vid panna och rör i citron- och apelsinsaft. Koka upp. Gör den litet tjockare om det behövs genom att reda av litet mer. Lägg i fisken, skuren i portionsbitar, och sjud under lock ca 5 minuter – det kan behövas längre tid beroende på fiskens tjocklek.
Skala och finhacka vitlöken och strö över den tillsammans med rivet apelsinskal och persilja. Servera med kokt potatis och grönsaker.