|
|
Gulls fiskpudding
Jag ÄLSKAR den här fiskpuddingen ... den är sanslöst god! Receptet är min mammas.
GULLS FISKPUDDING
4 portioner
1 dl rundkornigt ris (grötris)
2 dl vatten
3 dl mjölk eller 2 dl mjölk + 1 dl grädde
1 pkt djupfryst torsk eller sej, 400 g
eller 3 – 4 dl kokta fiskrester
2 – 3 ägg
1 tsk salt
vitpeppar
1 krm paprikapulver
Koka riset i vatten på svag värme under lock 10 minuter. Tillsätt mjölk och sjud allt på svag värme 30 minuter. Lägg i fiskblocket från början om det inte är tinat, eller lägg i tinad fisk när 5 minuter återstår av koktiden. Kokta fiskrester blandar man med riset när det är färdigkokt.
Vispa upp äggen och rör ned dem i fiskriset. Krydda med salt, vitpeppar och paprikapulver. Smörj en ugnssäker form och häll smeten i den. Grädda i 225° ca 30 minuter.
Servera fiskpuddingen med kokt potatis, citronklyftor och smält smör eller margarin blandat med hackad dill (eller riven pepparrot, eller hackad purjolök, eller både och, eller alla tre!). Själv älskar jag också gröna ärter till.
Bella
|
|