Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
400 g djupfryst torskfilé
litet matfett till formen
litet pressad citron
salt, vitpeppar
3 – 4 tomater
1 stor purjolök
3 – 4 dl crème fraîche
ev litet fransk senap
1 ½ dl riven ost
Sätt ugnen på 225°.
Smörj en ugnssäker form och lägg i fisken – den behöver inte tinas först. Salta och peppra och pressa över litet citronsaft. Du kan också hälla citronsaften över margarinet i formen innan fisken läggs i.
Skiva tomaterna tunt och täck fisken med dem. Finstrimla purjolöken och strö den över. Blanda crème fraîche med riven ost och ev litet senap och häll det över fisk och grönsaker. Grädda i ca 40 minuter tills fisken är mjuk och täcket blivit guldbrunt.