Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
350 – 400 g blandfärs
smör eller margarin
2 stora, grovt tärnade gula lökar
4 – 5 hackade vitlöksklyftor
4 tärnade potatisar
4 tärnade morötter
2 tsk paprikapulver
2 msk tomatpuré
1 tsk socker
1 l vatten
2 – 2 ½ buljongtärning
Bryn köttfärsen och ta upp den. Bryn löksorter och rotsaker och rör i paprikapulver, tomatpuré och socker. Häll på vatten och tillsätt buljongtärningarna. Låt koka 5 – 10 minuter. Rör ned färsen och låt allt småputtra ytterligare 10 minuter.
Smaka av med mer kryddor och kanske litet smakstark chilisås om så önskas.