Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Rejäla kvällsmackor som verkligen mättar en hungrig mage. Krispig sallad och kallt öl passar utmärkt till.
4 portioner
150 g Emmenthaler
eller annan ost med smak
150 g kokt eller rökt skinka
125 g Kesella
1 dl kaffegrädde
1 – 2 msk hackad persilja
½ tsk italiensk salladskrydda
1 krm salt
¼ krm peppar
½ - 1 krm paprikapulver
4 grova tekakor
eller andra liknande bröd
smörgåsmargarin
Garnering:
tomater
persilja
Tips:
Fyllningen går också utmärkt att
lägga på skivad formfranska och
sedan gratineras i ugnen.
Skär ost och skinka i små tärningar.
Rör Kesella smidig med grädde och blanda ned persilja, salladskrydda, salt, peppar och paprikapulver. Blanda ned ost och skinka och smaka av.
Halvera tekakorna och bred ett tunt lager matfett på halvorna. Fördela skinkröran på underdelarna och lägg sedan på överdelarna. Lägg de fyllda bröden på ett ugnssäkert fat eller en plåt. Gratinera dem i övre delen av ugnen i 200 – 225° 10 – 15 minuter.
Garnera med tomatklyftor och persilja och servera pokermackorna.