Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Havrekakor med apelsin

HAVREKAKOR MED APELSIN

De här havrekakorna med apelsinsmak är väldigt möra och läckra. Grädda dem gärna på bakplåtspapper, då blir det lättare att lossa dem från underlaget.

Ca 80 st

200 g smör eller margarin
3 dl socker
½ tsk vaniljsocker
6 dl havregryn
1 ägg
saft av 1 – 2 apelsiner
eller 1 dl apelsinjuice
1 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver


Smält matfettet i en tjockbottnad kastrull och häll sedan över det i en degbunke. Tillsätt socker, vaniljsocker, havregryn och ägg. Blanda alltsammans väl. Rör ned apelsinsaft eller juice.

Blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt detta till smeten. Täck plåtarna med bakplåtspapper. Klicka ut smeten med hjälp av två teskedar på ca 5 cm avstånd från varandra – kakorna flyter ut under gräddningen.

Grädda i 200° i ca 10 minuter eller tills kakorna är ljusbruna och verkar färdiggräddade. Låt kakorna svalna en stund på plåten innan du lossar dem.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N