|
|
Gula hjärtan
GULA HJÄRTAN
Det här är vårgula, spröda hjärtan, som får en pikant smak av apelsinsaft och rivet apelsinskal. Du kan kavla ut degen och ta ut kakor med mått, eller helt enkelt rulla små bollar och platta till dem med en gaffel.
Ca 90 st
200 g smör eller margarin
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl gräddfil
1 dl apelsinjuice eller saft av 1 apelsin
rivet skal av 1 apelsin
1 äggula
5 ½ dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bikarbonat
Rör det rumsvarma matfettet mjukt. Tillsätt socker, vaniljsocker, gräddfil, juice eller saft och det rivna apelsinskalet. Rör om väl. Tillsätt äggulan. Blanda samman mjöl och bikarbonat. Sikta gärna potatismjölet och bikarbonaten.
Tillsätt mjölblandningen och rör ihop degen. Låt den vila på sval plats ca 1 timme, så blir den lättare att kavla. Men du kan också baka ut degen genast. Klicka i så fall ut den med hjälp av två skedar på plåtar med bakplåtspapper.
Kavla ut degen till en tunn kaka. Ta med mått ut hjärtan eller liknande och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i 200° ca 10 minuter eller tills kakorna fått läcker färg och känns genomgräddade. Låt dem svalna en stund på plåtarna.
Bella
|
|