Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Knapriga småbröd med rik smak av choklad och kokos. Förvara dem i lufttäta burkar eller frys dem i små påsar.
50 – 60 st
225 g smör eller margarin
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
100 g choklad
1 dl pecan- eller valnötter
1 dl kokosflingor
5 dl vetemjöl
Rör matfett, socker och vaniljsocker poröst. Blanda ned ägget. Smält chokladen i vattenbad. Hacka nötterna. Blanda ned choklad, nötter, kokos och mjöl i smeten och arbeta ihop det till en deg.
Dela degen i bitar och forma dem till längder, ca 5 cm i diameter. Rulla in dem i plastfolie och låt dem stelna i frysen 45 minuter eller ca 8 timmar i kylskåp. Skär rullarna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på smorda plåtar. Grädda i mitten av ugnen i 175° ca 12 minuter.
Låt kakorna svalna på galler och förvara dem sedan i lufttäta burkar.