Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Snabbt och enkelt rör du ihop smeten till de här fina småkakorna och klickar sedan raskt ut dem på plåtar. Av en sats får du 24 goda kakor.
24 st
100 g smör eller margarin
1 dl socker
1 ägg
1 äggula
rivet skal av 1 citron
2 tsk pressad citronsaft
3 dl vetemjöl
¼ tsk bakpulver
4 msk russin
Rör matfett och socker poröst. Tillsätt ägg och äggula och rör tills allt är väl blandat. Tillsätt citronskal och saft. Blanda mjöl, bakpulver och russin. Vänd ned mjölblandningen i smeten. Låt degen vila i kylskåp ca 30 minuter.
Lägg matskedsstora klickar av smeten med ett par cm mellanrum på smord plåt. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 – 200° 10 – 12 minuter.
Låt kakorna svalna något och sedan kallna på galler. Förvara kakorna i lufttäta burkar.