Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Dessa småkakor är verkligen lättbakade. Med hackade chokladbitar i smeten blir de extra goda.
48 st
225 g smör eller margarin
2 ½ dl farin
2 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
½ dl mjölk
125 – 150 g choklad
Rör matfett och farin poröst. Blanda ned äggen, ett i taget.
Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Blanda sedan ned det i smeten växelvis med mjölken. Hacka chokladen och blanda ned den. Låt degen vila 1 – 2 timmar i kylskåp.
Klicka ut smeten i matskedsstora klickar, med ett par cm mellanrum, på smorda plåtar. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175° 8 – 10 minuter.
Låt kakorna svalna på galler och servera dem sedan.