Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Rör matfettet smidigt och blanda ned ägg, citronskal och citronsaft. Blanda florsocker, mjöl och bakpulver och rör ned det i smeten. Låt smeten stå i kylen 1 ½ timme eller i frysen 30 minuter för att stelna.
Rulla bollar av smeten, ca 2½ cm i diameter. Lägg bollarna med ett par cm mellanrum på smorda plåtar och grädda dem i mitten av ugnen i 175° ca 12 minuter. Låt kakorna svalna på plåten och sedan kallna på galler.
Glasyr: Blanda florsocker, matfett och citronsaft och rör glasyren smidig. Lägg en klick av glasyren på varje kaka och låt den stelna. Servera kakorna.