Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Gula godingar

GULA GODINGAR

Dessa godingar är lätta att baka, men ställ degen i frysen ca 30 minuter så går de lättare att forma. En klick citronglasyr förgyller småbröden.

Ca 48 st

225 g smör eller margarin
1 ägg
rivet skal av 1 stor citron
1½ msk färskpressad citronsaft
3 dl florsocker
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Citronglasyr:
2½ dl florsocker
1 msk smör eller margarin
1½ - 2 msk färskpressad citronsaft

Rör matfettet smidigt och blanda ned ägg, citronskal och citronsaft. Blanda florsocker, mjöl och bakpulver och rör ned det i smeten. Låt smeten stå i kylen 1 ½ timme eller i frysen 30 minuter för att stelna.

Rulla bollar av smeten, ca 2½ cm i diameter. Lägg bollarna med ett par cm mellanrum på smorda plåtar och grädda dem i mitten av ugnen i 175° ca 12 minuter. Låt kakorna svalna på plåten och sedan kallna på galler.

Glasyr: Blanda florsocker, matfett och citronsaft och rör glasyren smidig. Lägg en klick av glasyren på varje kaka och låt den stelna. Servera kakorna.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N