Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Tant Hannas kakor

TANT HANNAS KAKOR

Snabbakade små kakor, som är goda att äta nygräddade till kaffe eller te. Nästan ännu godare blir de om man delar dem mitt itu och rostar dem i ugnen till spröda skorpor.

Ca 40 st

1 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
¾ dl grädde
1 dl smält smör eller margarin
smör eller margarin till plåten

Blanda samman alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt grädde och smält, avsvalnat matfett. Arbeta ihop degen. Strö litet mjöl på bakbordet och forma degen till en rulle, ca 2 ½ cm i diameter. Skär rullen i bitar, ca 2 cm långa, och rulla bitarna till bollar.

Lägg bollarna på smord plåt och grädda i 200° ca 15 minuter, eller tills kakorna är ljusbruna.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N