Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Snabbakade små kakor, som är goda att äta nygräddade till kaffe eller te. Nästan ännu godare blir de om man delar dem mitt itu och rostar dem i ugnen till spröda skorpor.
Ca 40 st
1 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
¾ dl grädde
1 dl smält smör eller margarin
smör eller margarin till plåten
Blanda samman alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt grädde och smält, avsvalnat matfett. Arbeta ihop degen. Strö litet mjöl på bakbordet och forma degen till en rulle, ca 2 ½ cm i diameter. Skär rullen i bitar, ca 2 cm långa, och rulla bitarna till bollar.
Lägg bollarna på smord plåt och grädda i 200° ca 15 minuter, eller tills kakorna är ljusbruna.