Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Spaghetti med kryddad köttfärsröra och tomater blir en god och populär låda. Gratinera den i ugnen tills osten smält och fått fin färg.
4 portioner
½ gul lök
½ grön paprika
1 burk hela tomater, 400 g
1 msk smör eller margarin
400 g nötfärs
2 ½ dl vatten
1 köttbuljongtärning
½ - 1 tsk salt
1 tsk basilika
½ - 1 tsk oregano
1 krm chilipulver
1 krm peppar
150 g spaghetti
3 dl riven ost
Tips:
Blanda ned 2 dl avrunna majskorn i färsblandningen.
Hacka löken och skär paprikan i små tärningar. Dela tomaterna.
Smält matfettet i en kastrull och fräs löken några minuter. Blanda ned färsen och låt den fräsa tills den är genomstekt. Blanda ned paprika, tomater, vatten, buljongtärning, salt och kryddor i färsen.
Bryt spaghettin i bitar och blanda ned den. Låt det hela småputtra under lock ca 20 minuter. Rör om då och då. Smaka av och krydda ev mer. Lägg över spaghettiröran i en ugnssäker form och strö över osten.
Gratinera i övre delen av ugnen i 225° eller tills osten har smält och fått fin färg. Servera spaghettilådan.