Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Pajen serveras ljummen eller kall tillsammans med vispad grädde. Borsta citrusfrukterna i varmt vatten innan skalet rivs. Man kan aldrig vara nog säker nu för tiden med alla bekämpningsmedel!
12 portioner
100 g smör eller margarin
200 g digestivekex
1 dl pressad citronsaft
1 dl pressad apelsinsaft
rivet skal av 1 citron
rivet skal av 2 apelsiner
1 dl socker
2 msk maizena
2 äggulor
2 äggvitor
Smält matfettet i en kastrull. Kör kex och smör i en matberedare och platta ut smulorna i botten och upp på kanterna av en pajform, ca 24 cm i diameter och med löstagbar kant. Ställ formen kallt.
Blanda skal och saft av citron och apelsin i en kastrull tillsammans med socker och maizena. Lägg äggulorna i en skål. Koka upp apelsin-citronblandningen under vispning. När den tjocknat slås den het över äggulorna under kraftig vispning. Ställ den att svalna.
Sätt ugnen på 200°. När citron- och apelsinkrämen har svalnat vispas äggvitorna till hårt skum. Vänd ned dem i krämen och häll fyllningen i pajformen med kexbottnen. Grädda pajen på nedersta falsen ca 20 minuter.