|
|
Apelsin- och russinkaka
APELSIN- OCH RUSSINKAKA
Mycket gott hittar du i den här mjuka kakan som passar bra både till en kopp kaffe och en kopp te. Själv är jag inte dödsförtjust i russin, men i den här kakan går det bra!
1 kaka, ca 18 skivor
150 g smör eller margarin
2 ½ dl socker
3 ägg
1 dl valnötter eller hasselnötter
½ apelsin
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl russin
½ dl syltat apelsinskal
2 dl mjölk
Tips:
Rör samman litet florsocker och pressad
apelsinsaft och ringla glasyren över kakan.
Eller strö litet hackade nötter blandat med
litet socker och kanel på kakan.
Rör matfett och socker poröst. Blanda ned äggen, ett i taget. Hacka nötterna. Pressa saften ur apelsinen. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ned mjölblandningen i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad ringform, 1 ½ liter, och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175° ca 50 minuter eller tills den är genomgräddad. Stjälp upp kakan och låt den kallna på galler. Servera.
Bella
|
|