Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
150 g smör eller margarin
3 ägg
2 dl socker
½ krm salt
rivet skal av 1 apelsin
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Indränkning:
2 dl florsocker
saft av 1 – 2 apelsiner
2 msk vatten
Garnering:
1 – 2 apelsiner
Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg, socker, salt och rivet apelsinskal pösigt. Rör ned mjöl blandat med bakpulver omväxlande med matfett. Häll smeten i en liten smord och bröad långpanna, 20 x 30 cm. Grädda på galler i nedre delen av ugnen i 175° ca 30 minuter. Låt kakan svalna i formen.
Rör samman florsocker, apelsinsaft och vatten till en lag. Picka kakan med en provnål och häll över lagen. Skär den kalla kakan i jämnstora bitar och garnera med tunnskurna apelsinskivor.
Du kan byta ut apelsinskal och –saft mot rivet skal och saft av 1 citron. Pröva gärna också lime.